Hoe moet je social media posts inplannen?

Het inplannen van social media posts zorgt ervoor dat de online marketingcampagne overzichtelijk en duidelijk is. Lees hier een how to.
Siv van Hegelsom reclamebureau

Het inplannen van social media posts zorgt ervoor dat de online marketingcampagne overzichtelijk en duidelijk is. Ook kan er makkelijk content aangepast worden zonder dat het overzicht verloren raakt. 

Social media posts kunnen op elk moment en vanaf elke locatie worden aangemaakt en ingepland. Het inplannen van social media posts zorgt ervoor dat de online marketing campagne overzichtelijk en beknopt is. Ook kan de inhoud gemakkelijk worden aangepast zonder het overzicht te verliezen.

Stap 1: Plan je social media berichten:

Plan je social media posts in zodat ze op specifieke tijdstippen en op specifieke intervallen worden gepost. Maak een schema voor je social marketing campagnes. Bepaal hoe vaak je wilt posten en wanneer je wilt posten. Je kunt dit schema ook gebruiken om je dag in te delen.  

Stap 2: Maak een social media overzicht:

Maak een outline voor je posts. Dit zal je helpen om op koers te blijven en ervoor te zorgen dat alles goed is uitgeschreven.

Stap 3: Voeg een schema toe

Voeg een schema toe aan je outline, zodat je weet wanneer je elke post moet plaatsen, en ook op welk social media kanaal.

Maak een sjabloon

Maak een sjabloon voor elke social media post. Dit zal ervoor zorgen dat je geen belangrijke details vergeet op te nemen in je posts.

Maak aanpassingen

Maak aanpassingen aan je posts indien nodig. Als je merkt dat iets niet werkt, breng dan wijzigingen aan en probeer het opnieuw. 

Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom

Als jouw verhaal goed is, is die van mij dat ook.

Deel dit artikel:

Meer leren over storytelling?

Lees de nieuwste artikelen over storytelling.

Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Hoe optimaliseer je een JSON bestand voor SEO?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk gevonden wordt in zoekmachines. Het optimaliseren van je website is daarom van groot belang. Een onderdeel daarvan is het optimaliseren van je JSON-bestand. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines. In deze blog geef ik je enkele suggesties over hoe je jouw JSON-bestand kan optimaliseren voor SEO.

Lees meer »
Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Schema.org om je informatie over diensten te structureren

In dit artikel gebruiken we de term branding as a service om te zien wat er mogelijk is om je vindbaarheid te verbeteren.

Voor “branding as a service” zijn er verschillende Service types beschikbaar in Schema.org die je kunt gebruiken om informatie over je diensten te structureren. Hieronder vind je enkele suggesties

Lees meer »