Schema.org om je informatie over diensten te structureren

In dit artikel gebruiken we de term branding as a service om te zien wat er mogelijk is om je vindbaarheid te verbeteren. Voor "branding as a service" zijn er verschillende Service types beschikbaar in Schema.org die je kunt gebruiken om informatie over je diensten te structureren. Hieronder vind je enkele suggesties
Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

In dit artikel gebruiken we de term branding as a service om te zien wat er mogelijk is om met schema.org je vindbaarheid te verbeteren.

Voor “branding as a service” zijn er verschillende Service types beschikbaar in Schema.org die je kunt gebruiken om informatie over je diensten te structureren. Hieronder vind je enkele suggesties:

 1. “ProfessionalService”: Dit type is geschikt voor professionele diensten, zoals branding- en marketingbureaus.
 2. “CreativeWork”: Dit type is geschikt voor creatieve werken, zoals logo-ontwerp, verpakkingsontwerp, merkidentiteit en visuele content.
 3. “Intangible”: Dit type omvat niet-fysieke objecten en concepten, zoals ideeën, diensten en gebeurtenissen.
 4. “Product”: Dit type is geschikt voor producten die worden geleverd als onderdeel van de brandingdiensten, zoals marketingmaterialen, merkrichtlijnen en stijlgidsen.
 5. “Offer”: Dit type is geschikt voor aanbiedingen, zoals brandingpakketten en -diensten.
 6. “BusinessFunction”: Dit type is geschikt voor bedrijfsfuncties, zoals branding, marketing en communicatie.
 7. “WebPage”: Dit type is geschikt voor webpagina’s die zijn gerelateerd aan branding als een dienst, zoals landingspagina’s, blogs en dienstenpagina’s.
 8. “MarketingService”: Dit type is geschikt voor marketingdiensten, zoals merkstrategie, positionering en promotie.
 9. “DesignAgency”: Dit type is geschikt voor ontwerpbureaus die branding als dienst aanbieden.
 10. “AdvertisingService”: Dit type is geschikt voor advertentiediensten, zoals advertentiecampagnes en -materialen.
 11. “SocialMediaPlatform”: Dit type is geschikt voor sociale media-platforms die worden gebruikt voor branding en marketing, zoals Facebook, Instagram en Twitter.
 12. “VisualArtwork”: Dit type is geschikt voor visuele kunstwerken die zijn gemaakt als onderdeel van branding- en marketingactiviteiten, zoals infographics, animaties en video’s.
 13. “Brand”: Dit type is geschikt voor de branding zelf, zoals het merk, het logo en de merknaam.
 14. “Review”: Dit type is geschikt voor klantbeoordelingen en getuigenissen van de brandingdiensten.
 15. “OfferCatalog”: Dit type is geschikt voor catalogi met aanbiedingen, zoals brandingpakketten en -diensten.
 16. “Rating”: Dit type is geschikt voor beoordelingen van de brandingdiensten.
 17. “ProductModel”: Dit type is geschikt voor productmodellen die worden geleverd als onderdeel van de brandingdiensten, zoals brandingmaterialen en -hulpmiddelen.
 18. “BrandIdentity”: Dit type is geschikt voor de identiteit van het merk, zoals de visuele elementen, kernwaarden en merkbelofte.
 19. “BrandExperience”: Dit type is geschikt voor de ervaring die het merk biedt aan de consument, zoals de interactie met het merk, klantenservice en merkloyaliteit.
 20. “MarketingResearch”: Dit type is geschikt voor marketingonderzoek dat wordt uitgevoerd om de brandingstrategie te ondersteunen, zoals marktanalyse en klanttevredenheidsonderzoek.
 21. “BrandManagement”: Dit type is geschikt voor het beheer van het merk, zoals het ontwikkelen en implementeren van brandingstrategieën en -plannen.
 22. “PublicRelations”: Dit type is geschikt voor public relations-diensten die worden gebruikt om de reputatie van het merk te verbeteren, zoals persberichten en mediacontacten.
 23. “DigitalMarketing”: Dit type is geschikt voor digitale marketingdiensten die worden gebruikt om het merk te promoten, zoals zoekmachine-optimalisatie (SEO), sociale media en online advertenties.
 24. “BrandConsultancy”: Dit type is geschikt voor consultancydiensten die worden gebruikt om het merk te adviseren en ondersteunen, zoals merkstrategie en merkpositionering.
 25. “ContentMarketing”: Dit type is geschikt voor contentmarketingdiensten die worden gebruikt om waardevolle content te creëren en te delen om het merk te promoten, zoals blogs, video’s en infographics.
 26. “BrandingStrategy”: Dit type is geschikt voor de brandingstrategie die wordt gebruikt om het merk te ontwikkelen en te positioneren.
 27. “MarketingPlan”: Dit type is geschikt voor de marketingplannen die worden ontwikkeld om de brandingstrategie te ondersteunen, zoals marketingdoelstellingen en actieplannen.
 28. “BrandAwareness”: Dit type is geschikt voor de bewustwording van het merk onder de doelgroep, zoals merkherkenning en merkbekendheid.
 29. “BrandActivation”: Dit type is geschikt voor de activering van het merk bij de doelgroep, zoals merkpromotie en merkbeleving.
 30. “BrandEngagement”: Dit type is geschikt voor de betrokkenheid van de doelgroep bij het merk, zoals interactie met het merk en merkloyaliteit.
 31. “BrandMonitoring”: Dit type is geschikt voor het monitoren van het merk en het online sentiment, zoals reputatiemanagement en merkbescherming.
 32. “BrandMessaging”: Dit type is geschikt voor de communicatieboodschappen die worden gebruikt om het merk te positioneren, zoals merkwaarden en merkbelofte.
 33. “BrandDesign”: Dit type is geschikt voor het ontwerpen van de visuele elementen van het merk, zoals het logo, de huisstijl en de merkidentiteit.
 34. “BrandConsulting”: Dit type is geschikt voor consultancydiensten die worden gebruikt om het merk te adviseren en ondersteunen bij strategische beslissingen en uitdagingen.
 35. “BrandDevelopment”: Dit type is geschikt voor het ontwikkelen en uitbouwen van het merk, zoals merkuitbreiding en merklanceringen.
 36. “BrandProtection”: Dit type is geschikt voor het beschermen van het merk tegen schendingen en inbreuken, zoals merkregistratie en merkrecht.
 37. “BrandTraining”: Dit type is geschikt voor trainingen en workshops die worden gebruikt om het merk en de brandingstrategie te begrijpen en te implementeren.
 38. “BrandStrategyConsulting”: Dit type is geschikt voor consultancydiensten die worden gebruikt om de brandingstrategie te ontwikkelen en uit te voeren.
 39. “BrandNaming”: Dit type is geschikt voor het bedenken en ontwikkelen van merknamen en slogans.
 40. “BrandGuidelines”: Dit type is geschikt voor de ontwikkeling en implementatie van merkrichtlijnen en -standaarden.
 41. “BrandAdvertising”: Dit type is geschikt voor reclamediensten die worden gebruikt om het merk te promoten en te adverteren.
 42. “BrandPromotion”: Dit type is geschikt voor promotionele activiteiten die worden gebruikt om het merk te promoten, zoals evenementen, wedstrijden en sponsoring.
 43. “BrandIdentityDesign”: Dit type is geschikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van de visuele elementen van de merkidentiteit, zoals logo’s, huisstijlen en visuele richtlijnen.
 44. “BrandStorytelling”: Dit type is geschikt voor het ontwikkelen en delen van verhalen die het merkverhaal en de merkidentiteit communiceren.
 45. “BrandReputationManagement”: Dit type is geschikt voor het beheer en beschermen van de reputatie van het merk, zoals online beoordelingen en crisisbeheer.
 46. “BrandExperienceDesign”: Dit type is geschikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van de merkervaring, zoals de klantreis en de merkbeleving.
 47. “BrandCollateralDesign”: Dit type is geschikt voor het ontwerpen en ontwikkelen van brandingmaterialen, zoals visitekaartjes, briefpapier, verpakkingen en merchandising.
 48. “BrandMeasurement”: Dit type is geschikt voor het meten en evalueren van de effectiviteit van branding- en marketinginspanningen, zoals ROI-analyses en KPI-tracking.
 49. “BrandInnovation”: Dit type is geschikt voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve en creatieve ideeën en strategieën voor het merk.
 50. “BrandDifferentiation”: Dit type is geschikt voor het ontwikkelen van differentiërende factoren voor het merk ten opzichte van concurrenten, zoals USP’s en positionering.
 51. “BrandCommunications”: Dit type is geschikt voor communicatiediensten die worden gebruikt om het merk te communiceren en te promoten, zoals PR, sociale media en contentmarketing.
 52. “BrandActivationCampaign”: Dit type is geschikt voor promotionele campagnes die worden gebruikt om het merk te activeren bij de doelgroep, zoals merkactivaties en evenementen.
 53. “BrandAmbassador”: Dit type is geschikt voor het identificeren en gebruiken van merkambassadeurs om het merk te promoten en te versterken.
 54. “BrandIdentityManagement”: Dit type is geschikt voor het beheren en onderhouden van de merkidentiteit en de visuele richtlijnen.

Door het gebruik van deze Service types in je Schema.org-markup, kun je zoekmachines helpen om de inhoud van je website beter te begrijpen en te structureren, wat kan bijdragen aan een verbeterde SEO en meer verkeer naar je website.

Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom

Als jouw verhaal goed is, is die van mij dat ook.

Deel dit artikel:

Meer leren over storytelling?

Lees de nieuwste artikelen over storytelling.

Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Hoe optimaliseer je een JSON bestand voor SEO?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk gevonden wordt in zoekmachines. Het optimaliseren van je website is daarom van groot belang. Een onderdeel daarvan is het optimaliseren van je JSON-bestand. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines. In deze blog geef ik je enkele suggesties over hoe je jouw JSON-bestand kan optimaliseren voor SEO.

Lees meer »