Waarom is storytelling voor bedrijven belangrijk?

Waarom is storytelling voor bedrijven zo belangrijk? In dit artikel: wat storytelling is en hoe het bedrijven kan helpen.
Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Waarom is storytelling voor bedrijven nog steeds zo belangrijk? We zitten in een digitale wereld waar informatie met een druk op de knop beschikbaar is. In dit bericht zal ik met je delen wat storytelling is en hoe het je kan helpen meer te bereiken voor bedrijven.

Ik geloof dat storytelling een van de krachtigste tools is die elk bedrijf kan gebruiken. Het kan worden gebruikt om nieuwe klanten aan te trekken, bestaande klanten te behouden, naamsbekendheid te vergroten en een community van loyale fans op te bouwen. In deze blogpost zal ik uitleggen hoe je storytelling effectief kunt gebruiken.

Storytelling sinds het begin van de 20e eeuw

Verhalen vertellen bestaat al eeuwen. Het is in vele vormen gebruikt, zoals de oude Griekse toneelschrijvers en de hedendaagse romanschrijvers. De oude Grieken zouden verhalen vertellen om hun publiek te vermaken, en de moderne romanschrijvers gebruiken verhalen om hun lezers te vermaken en te boeien. Het was echter pas in de vroege jaren 1900 dat de term ‘verhalen vertellen’ voor het eerst werd bedacht. Dit was het moment waarop de Amerikaanse auteur O. Henry deze term begon te gebruiken om de kunst van het vertellen van een verhaal te beschrijven.

De kunst van het vertellen van verhalen bestaat dus al heel lang. We weten dit omdat veel van ’s werelds oudste beschavingen hun eigen verhalen, legendes, mythen en fabels hadden. Het concept van verhalen vertellen is zo belangrijk in het bedrijfsleven dat het wordt erkend als een essentieel onderdeel van elk afzonderlijk bedrijf, van grote bedrijven tot kleine bedrijven. De meest succesvolle bedrijven hebben altijd geweten dat de meest effectieve manier om in contact te komen met en contact te maken met potentiële klanten, het gebruik van boeiende, boeiende verhalen is. Hiervoor zetten ze bijvoorbeeld een communicatiebureau of reclamebureau in.

Hoe schrijf je een verhaal voor bedrijven?

Storytelling is de kunst om een reeks gebeurtenissen te presenteren in een volgorde die een emotionele impact heeft. Het is ook de kunst om mensen te interesseren voor wat je te vertellen hebt. Het probleem is dat de meeste ondernemers niet weten hoe ze een verhaal moeten schrijven dat hun publiek aanzet tot actie. Als je een succesvol bedrijf wilt opbouwen, moet je leren hoe je een verhaal schrijft dat mensen aanzet tot actie.

Lees ook: Hoe stel je een marketingcommunicatieplan op?

Hoe schrijf je een verhaal voor een bedrijf?

Totale tijd: 8 uren

Begrijp uw klant

Ontdek wat de behoeften van uw klant zijn. Wat is het probleem van uw klant? Waarom kopen ze bij jou? Hoe kunt u hen helpen?

Vertel uw verhaal

Gebruik storytelling om u te helpen de problemen en behoeften van uw klant te begrijpen. Hoe kunt u hen helpen? Hoe kun je jezelf meer relativeren?

Maak een plan

Maak een plan om u te helpen uw verhaal te vertellen. Denk aan je publiek. Tegen wie praat je? Wat is je plan?

Deel je verhaal

Deel je verhaal met je publiek. Waar zit je publiek? Zet social media, e-mailmarketing of je website in om je verhaal te delen.

Veelgestelde vragen over storytelling

Wat is storytelling?

Storytelling is wanneer een bedrijf zijn verhaal deelt, of hoe het is ontstaan. Het is een manier om uit te leggen hoe het bedrijf is begonnen en waar het voor staat.

Dit is iets anders dan marketing, waarbij een bedrijf zichzelf promoot. Storytelling is een effectieve manier om uw boodschap over te brengen. En dat kan met name het geval zijn als u een ondernemer bent die kapitaal probeert aan te trekken. Een van de belangrijkste dingen die u als ondernemer kunt doen, is een merk opbouwen. Een merk is als de reputatie van een persoon. Als je succesvol wilt zijn, moet je een goede reputatie hebben. Als mensen je niet kennen, zullen ze je niet vertrouwen.

Waarom is storytelling belangrijk voor bedrijven?

Storytelling is belangrijk voor bedrijven omdat het hen helpt vertrouwen op te bouwen bij hun klanten.

Het is ook een goede manier om opwinding rond uw merk te genereren. Met andere woorden, wanneer u een verhaal vertelt, bent u in staat om emotionele verbindingen te creëren tussen uw bedrijf en haar klanten. Maar hoe vertel je een goed verhaal dat aanslaat bij je publiek? Er zijn een aantal tips en trucs die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je eigen unieke merkverhaal: Storytelling gaat over het creëren van verbindingen tussen je merk en de consument. Het verhaal moet consistent zijn met de missie van uw merk. Het verhaal moet zich richten op emoties.

Hoe werkt storytelling?

Storytelling werkt door het verleden van het bedrijf te gebruiken om de huidige situatie uit te leggen en de manier waarop het van plan is te verbeteren.

We zien in ieder geval dat bedrijven voor al hun producten (of een variatie daarop) dezelfde verhaallijn hanteren. Dit is iets dat we ‘branding’ noemen, maar het kan ook ‘het verkopen van het merk’ worden genoemd. Dit betekent dat je probeert mensen op een bepaalde manier over je bedrijf te laten denken. Het gaat niet zozeer om het product of de dienst, maar om hoe je wilt dat mensen over je denken.

Kan storytelling voor elk bedrijf worden gebruikt?

Ja, storytelling kan voor elk type bedrijf worden gebruikt.

Storytelling kan echter worden gebruikt om een ​​merk te creëren en een product of dienst op de markt te brengen. We hebben allemaal een verhaal, maar delen dat vaak niet met anderen. Door storytelling te gebruiken, kunt u contact maken met uw publiek, en zij zullen naar u luisteren en positief reageren. Verhalen zijn krachtige hulpmiddelen waarmee we kunnen communiceren en onze ideeën kunnen delen. Het menselijk brein is bedraad om verhalen te begrijpen, dus als we een verhaal horen, kunnen we ons gemakkelijk herinneren wat we hebben gehoord. Verhalen zijn ook nuttig bij het creëren van vertrouwen tussen twee mensen, en we gebruiken verhalen vaak om relaties te ontwikkelen.

Wat zijn de voordelen van storytelling?

De voordelen van storytelling zijn onder meer: ​​
a. Klantloyaliteit opbouwen:
Als een bedrijf zijn verhaal vertelt, zullen klanten het onthouden en zullen ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van dat bedrijf.

b. Klantenservice verbeteren:
Als een bedrijf zijn verhaal vertelt, zullen klanten zich meer verbonden voelen met het bedrijf en zullen ze opnieuw van het bedrijf willen kopen.

c. Verkoop verhogen: Als een bedrijf zijn verhaal vertelt, zullen klanten zich meer verbonden voelen met het bedrijf en zullen ze opnieuw van het bedrijf willen kopen.

Op welke manieren kan een bedrijf zijn verhaal vertellen?

Er zijn veel manieren waarop een bedrijf zijn verhaal kan vertellen.
a. Het kan zijn geschiedenis delen:
als een bedrijf zijn geschiedenis deelt, weten klanten waar het vandaan komt. Ze zullen ook leren over de missie en waar het voor staat.

b. Het kan laten zien hoe het begon:
Een bedrijf kan uitleggen hoe het is ontstaan ​​door zijn geschiedenis te vertellen.

c. Het kan zijn ervaringen uit het verleden delen:
Een bedrijf kan zijn ervaringen uit het verleden delen door zijn verhaal te vertellen.

d. Het kan zijn huidige situatie delen:
Een bedrijf kan zijn huidige situatie delen door zijn verhaal te vertellen.

e. Het kan zijn toekomst delen:
Een bedrijf kan uitleggen hoe het van plan is te verbeteren door zijn verhaal te vertellen.

f. Het kan zijn waarden delen:
Een bedrijf kan uitleggen waar het voor staat door zijn verhaal te vertellen.

Maak gebruik van storytelling voor bedrijven

Dus, hoe kun je storytelling gebruiken om je ideeën uit te leggen aan je klanten? Ten eerste moet je de behoeften van je klant kennen. Je moet weten wat je klant wil en waarom hij dat wil. Je moet de problemen van je klant begrijpen. Dan moet je nadenken over de problemen waarmee je klant te maken heeft. En je moet met een oplossing komen die hun problemen zal aanpakken. Nadat je een oplossing hebt, moet je de oplossing aan je klant uitleggen. De beste manier om dat te doen is door gebruik te maken van storytelling. 

Siv van Hegelsom

Siv van Hegelsom

Als jouw verhaal goed is, is die van mij dat ook.

Deel dit artikel:

Meer leren over storytelling?

Lees de nieuwste artikelen over storytelling.

Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Hoe optimaliseer je een JSON bestand voor SEO?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw website zo goed mogelijk gevonden wordt in zoekmachines. Het optimaliseren van je website is daarom van groot belang. Een onderdeel daarvan is het optimaliseren van je JSON-bestand. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid in zoekmachines. In deze blog geef ik je enkele suggesties over hoe je jouw JSON-bestand kan optimaliseren voor SEO.

Lees meer »
Reclamebureau Nijmegen - Codebreakers

Schema.org om je informatie over diensten te structureren

In dit artikel gebruiken we de term branding as a service om te zien wat er mogelijk is om je vindbaarheid te verbeteren.

Voor “branding as a service” zijn er verschillende Service types beschikbaar in Schema.org die je kunt gebruiken om informatie over je diensten te structureren. Hieronder vind je enkele suggesties

Lees meer »